Se cliccate sulla foto la vedrete nella grandezza originale |
Questa ricetta la pubblico appositamente per il mio amico Meo che mi ha detto che senno non mi lascia nessun commento sul blog . Ok buon appetito Meo.
Comunque consiglio a tutti di provarla
anche se è un pò lunga da fare . E' perfetta per i pic nic dove la si vede sparire in un battibaleno
Ingredienti per la pasta lievitata con patate : 1 patata di circa 120 gr , sale , 20 gr di lievitodi birra secco in granuli , 1 cucchiaino di zucchero , 300 gr di farina, più quella necessaria per stendere la pasta
Lessate la patata con la buccia in acqua salata . quando è cotta sbucciatela e schiacciatela.In una ciotola mettete la farina il lievito la patata lo zucchero il sale e tanta acqua tiepida fino ad ottenere un impasto morbido ma non appiccicoso . Lasciate lievitare e intanto preparate il ripieno.
Ingredienti per il ripieno:
150 gr di ricotta , una mozzarella , 100 gr di prosciutto cotto , 100 gr di salame ,100 gr di provola affumicata , tre uova una manciata di parmigiano , sale , pepe , olio .
Sbriciolate la ricotta unitevi la mozzarella il prosciutto il salame e la provola , il tutto tagliato a dadini . Aggiungete 2 uova una presa di sale e un pizzico di pepe e mescolate con cura
Riprendete la pasta che nel frattempo sarà lievitata e dividetela in due parti una un pò più grande dell' altra e formate due dischi , con quello più grande rivestite le pareti di uno stampo unto d' olio del diametro di 28 cm, rovesciate sulla pasta il ripieno e stendetelo con un cucchiaio coprite con l' altro disco di pasta e sigillate bene i bordi unendoli.
Punzecchiate la pasta con una forchetta e spennellatela con l'uovo sbattuto
Cuocere inforno a 200° per 30 minuti
However would recommend anyone to try it although it is a bit long to do. It 's perfect for a picnic where you can see disappear in a flash
Ingredients for the dough with potatoes: about 120 g 1 potato, salt, 20 g of dry yeast
granules, 1 teaspoon of sugar, 300 grams of flour, more that needed to roll out the dough
Boil potatoes in their skins in salted water. when it is cooked peel and mash.
In a bowl put the flour baking powder sugar salt potatoes and lots of warm water until the dough is soft but not sticky. Leave to rise and in the meantime, prepare the filling.
Ingredients for the filling:
150 grams of ricotta, mozzarella, 100 grams of ham, 100 grams of sausage, 100 gr of smoked cheese, three eggs, a handful of Parmesan cheese, salt, pepper and olive oil.
Crumble the ricotta mozzarella join the ham and salami provola, all cut into cubes. Add 2 eggs a pinch of salt and a pinch of pepper and mix well
Resume the dough that in the meantime will be risen and divide into two parts one a little largest of the other and form two disks, with the largest coated the walls of a greased mold (diameter of 28 cm) reversed the filling on the dough roll it out with a spoon and cover with the 'other disk of dough and seal the edges joining them.
Prick the dough with a fork and brush with beaten egg
Bake bake at 200 degrees for 30 minutes
Boil potatoes in their skins in salted water. when it is cooked peel and mash.
In a bowl put the flour baking powder sugar salt potatoes and lots of warm water until the dough is soft but not sticky. Leave to rise and in the meantime, prepare the filling.
Ingredients for the filling:
150 grams of ricotta, mozzarella, 100 grams of ham, 100 grams of sausage, 100 gr of smoked cheese, three eggs, a handful of Parmesan cheese, salt, pepper and olive oil.
Crumble the ricotta mozzarella join the ham and salami provola, all cut into cubes. Add 2 eggs a pinch of salt and a pinch of pepper and mix well
Resume the dough that in the meantime will be risen and divide into two parts one a little largest of the other and form two disks, with the largest coated the walls of a greased mold (diameter of 28 cm) reversed the filling on the dough roll it out with a spoon and cover with the 'other disk of dough and seal the edges joining them.
Prick the dough with a fork and brush with beaten egg
Bake bake at 200 degrees for 30 minutes
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